Forkæl din krop: Form en sundere livsstil

Det bliver prædiket om det overalt. Sund livsstil. Og mange stiler også efter at opnå det. Selvom du prøver, er det ikke altid lige nemt. Vi har derfor samlet en række trin, der hjælper dig i den rigtige retning – for hvad er sundhed, og hvad er sund livsstil?

Sæt tempoet ned

Sund livsstil betyder ikke nødvendigvis flere timer på løbebåndet, selvom det dog også ville hjælpe dig den rigtige vej. Det er nemlig ikke kun træning og kostråd, der forkæler din krop. Skru tempoet ned på dine dagligdags gøremål. For stress har en negativ effekt på dit immunforsvar og hjerne. Faktisk giver stress endda en negativ konsekvens på dine spisevaner, da du hurtigt kommer til at spise alt det lette, når du får for travlt. Du skal finde en balance i dig selv. En balance, som du finder dig tilfreds med og tilpas under.

Spis varieret

Grøntsager, fuldkornsprodukter og frugt er dine gode venner, når det kommer til at leve sundere. Hvis du derimod fokuserer på enkelte næringsstoffer som protein, risikerer du at komme til at mangle på grund af den ensidige kost. Når du spiser sundt og varieret, får du dækket dit eget behov for indtagelse af vitaminer og mineraler. Vitaminer medvirker til, at kroppen kører rundt, og organerne fungerer. Hvis du ikke ved, hvad det betyder at spise varieret, så bør du tage et kig her på nettet. Der er ingen, der siger, du skal undvære din chokolade. Faktisk kan du stadig nyde godt af den. Olechokolade.dk laver en masse lækkerrier, som du kan se her.

Bevæg dig når du har tid

Det er altid godt at bevæge sig, specielt hvis du gør det konsekvent hver dag. Hvis du ikke er typen, der tager i træningscenteret – kan du også blot lave en aftale med din veninde om at gå en lang aftentur i det gode vejr. Er du derimod ikke bleg for at sætte dine ben i træningslokalet, skal du da ikke snyde dig selv for det. Du skal bevæge dig alt det, du har tid til. Det er sundt, og så gør det dig i skide godt humør.

Læn dig tilbage og sov godt

Der er i forvejen mange ting, der forhindrer din skønhedssøvn. Om det er babyer, arbejdstider eller travle hverdagsaftener, så skal du ikke gå på kompromis med din søvn. Søvn er en forudsætning for, at du er frisk, og din krop kan regenerere. Den er nødvendig for, at du kan koncentrere dig, være kreativ og leve sundt. Du har brug for 7-9 timers søvn hver dag for at fungere optimalt, og det skal du ikke blot fortrænge. Din krop har brug for det. Du har brug for det. Og dit helbred har endnu mere brug for det.

Drik rigeligt med vand

Ligesom en motor skal have benzin, skal din krop have vand for at virke. Det er nemlig den vigtigste ingrediens i vores urin, sved, spyt og tårer, og derfor kan vi slet ikke undvære den.  Er du dog ikke den store vanddrikker og ved ikke, hvordan du skal vænne dig til at drikke flere liter om dagen, så ligger vi inde med et par gode råd. Du skal blot tilføje lidt appelsinskal eller citronskiver, så er det både sjovere og smager noget bedre end den kedelige vandsmag, du kender. Hvis du er god til at spise grøntsager eller frugter, optager du også væske her. Der er derfor flere måder at få rigeligt med vand på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *