En bæredygtig jul med mere nærvær

Julen kan hurtigt komme til at handle om forbrug, forbrug og forbrug. Men den behøver ikke. Derfor laver Sustain Daily en julekalender i 24 afsnit til alle, som får julestjerner i øjnene af at gøre tingene lidt mere bæredygtigt.

Jeg vil bruge min plads i Sustain Daily´s julekalender på at slå et slag for en bæredygtig jul på et mentalt og personligt plan. En jul med mere nærvær – ikke til andre, men til dig selv.

For mig har meget af tiden i 2016 bestået af at lære mig selv bedre at kende. Jeg har haft behov for at blive bedre til at lytte til min mavefornemmelse, sætte grænser og passe på mig selv. Det er ikke noget man bare lige lærer, så jeg tager disse ‘opgaver’ med ind i det nye år, som en form for bæredygtige nytårsforsæt.

et skridt ad gangen bæredygtige nytårsfortsæt

Mine 3 bæredygtige nytårsforsæt

1. Forkæle mig selv

Den selvforkælelse jeg taler om, kommer ikke i form af ansigtsbehandlinger, nye flotte sko eller dyre restaurantbesøg men handler mere om at vælge sig selv, hver eneste dag. Jeg gør det ved at gøre de ting jeg ved, jeg har godt af. Spise regelmæssigt, dyrke yoga, lytte til god musik, få tømt mit hoved ved at skrive dagbog og sige nej til aftaler der dræner mig unødig for energi.

2. Gå efter drømmerne

At gå efter mine drømmer, betyder at jeg tør stole på at jeg fortjener at opnår de ting og om at aktivt gå efter dem.

3. Dyrke de stille stunder

Jeg har i mange år kørt på med flere hundrede kilometer i timen, for at blive fri for at mærke efter og måske også i frygt for hvad jeg ville mærke. Fremover vil jeg dyrke de stille stunder mere. Jeg vil slukke for de eksterne input og lad tankerne flyde frit.

En opfordring til dig

Årets jul er nok allerede planlagt, men det er dine nytårsforsæt måske ikke? Min opfordring til dig er at bruge den kommende tid på at mærke efter, hvad der virkelig betyder noget for dig. Hvad gør det rart for dig at være til? Hvilke mennesker ønsker du at fylde dit liv med? Hvilke energier skal ha lov til at fylde hos dig? Brug de svar du får til at lave dine egne bæredygtige nytårsforsæt.

1 Comment


  1. Tack för att du öppnat mina ögon. Gick och planerade samma nyårslöfte som jag haft i många år (att gå ner i vikt) men kanske jag borde provs ngt nytt i år?

Leave a Reply