Alkoholfri gløgg og marengs med lakrids

november 27, 2016  |  kost  |  , , , ,

et-skridt-ad-gangen-alkoholfri-gløgg

Alkoholfri gløgg

Hvis der er noget der kan få mig i julestemning så er de duften og smagen af glögg – jeg elsker det! Da jeg ikke rigtigt drikker alkohol så har jeg lavet en alkoholfri udgave med økologiske gløggkrydderier fra Natur-Drogeriet, alkoholfri rødvin fra Irma, sukker, smuttede mandler og rosiner.

et-skridt-ad-gangen-alkoholfri-gløgg

 Marengs med lakrids

Til ca 10 marengs skal du bruge:
1,5 æggehvide (ca. 50 g)
100 g flormelis
1 tsk engelsk lakridspulver
10 friske tranebær

  1. Tænd ovnen på 100 grader.
  2. Pisk æggehviderne til en fast skum med en elpisker
  3. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk yderligere så du får en fast hvid skum.
  4. Tilsæt 1 tsk engelsk lakridspulver og pisk indtil lakridsen er fordelt i skummet.
  5. Kom skummet i en sprøjtepose og lav fx. hjerter på bagepapir. Sæt et tranebær på hvert marengs.
  6. Bag dine marengs i ca 60 minutter i ovnen og lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.

2 Comments


  1. Man kan nærmest dufte det <3

Leave a Reply