Asiatisk linsesuppe for linse-skeptikere

april 30, 2017  |  kost  |  , ,

Jeg har aldrig været særlig god ven med linser. Eller bønner. Jeg har syntes (og synes til dels stadig) at de smager meget melet og tørt. Så jeg har sat mig for at finde, udvikle og opdage opskrifter med linser og bønner som rent faktisk smager godt.

Min første linsesucces kom ved at putte linser i en af mine yndlingssupper og derefter lade min mirakelblender fuldstændig pulverisere linserne. På den måde opdager jeg slet ikke deres tilstedeværelse i denne ret. Halleluja.

asiatisk linsesuppe

Asiatisk linsesuppe – Til 4 personer

1 gul løg
1-2 fed hvidløg
300 g gulerødder
300 søde kartofler
6 dl vand
1 stilk citrongræs
2-3 cm ingefær
1½ spsk. karrypasta (jeg bruger en grøn karrypasta fra det lokale asiatiske supermarked)
4-5 limeblade (gerne friske eller frosne, de har langt mere smag end de tørrede)
2 dl røde linser
1 dåse kokosmælk
1 lime
½ tsk. fiskesovs
1½ spsk. soja
2 håndfulde sukkerærter
½ bundt koriander

Pil og hak løg og hvidløg fint og kom dem i en gryde med lidt olie og steg dem bløde og gennemsigtige i 3-5 minutter. Skræl og tern gulerødder og søde kartofler groft. Kom dem i gryden og lad dem stege i et par minutter.

Mas/bank citrongræsset med fx en kødhammer eller håndtaget på køkkenkniven for at ødelægge fibrene og frigive smagen. Skræl og hak ingefæren fint. Tilsæt karrypastaen, vand, limeblade og citrongræs og lad koge i 10 minutter med låg på. Tilsæt linserne og kog i yderligere 15-20 minutter. Hold øje med at retten al væske ikke koger væk og linserne brænder på. Tilsæt lidt mere vand hvis det er for tørt.

Fjern citrongræsset og limebladene og kom suppen i en blender og kør til en ensartet tyk suppe. Gæld suppen tilbage i gryden og tilsæt limesaft, kokosmælk og lad koge op.

Snit sukkerærterne tyndt i skrå skiver og hak korianderbladene groft.

Servér suppen toppet med sukkerærter og koriander.

asiatisk linsesuppe

Ps. Hvis du gemmer noget af suppen til dagen efter, så blad den op med 1-2 dl vand eller kokosmælk når du varmer den. Linserne trækker væden til sig og gør suppen noget mere tyk på dag 2.


Leave a Reply