Basilikumpesto 

maj 16, 2016  |  kost  |  , , ,

basilikumpesto

Det har endnu ikke fundet en købe pesto der bare kommer i nærheden af smagen af en hjemmelavet basilikumpesto, eller hvilken som helst anden hjemmelavet pesto. Der er noget magisk over den klare grønne farve og duften af krydderurter som kommer fra den hjemmelavede udgave.

Udover at den smager godt og ser smuk ud, så kan jeg med den hjemmelavede udgave sikre mig at olien er af høj kvalitet.

For et par måneder siden fik jeg endelig købt en foodprocessor, så nu kan jeg for alvor lave en lækker pesto (eller disse lækre dadelkugler). Resultatet bliver bare bedre når i en foodprocessor eller i en blender med kraftig motor.

Du skal bruge:
65 g basilikum
30 g cashewnødder (usaltede)
30 g græskarkerner (usaltede)
80 g parmesan
1 citron
Olivenolie, havsalt og sort peber

1. Kør basilikum, nødder, kerner, ost, citronsaft og -skal til en jævn, fin masse.
2. Tilsæt lidt olivenolie (gerne koldpresset) ad gangen indtil du har den ønskede konsistens.
3. Krydre pestoen med salt og peber
4. Kom pestoen på glas og opbevar den i køleskabet

Min erfaring er at en hjemmelavet basilikumpesto kan holde sig 1-2 uger på køl.

basilikumpesto

Pestoen kan bruges til en lækker pastaret, sammen med nye kartofler til en grøn kartoffelsalat, brug den som sandwich spread, eller som dressing eller dip til maden.

basilikumpesto

 


2 Comments


  1. Charlotte Bjerregaard

    Hej 🙂
    Når du laver pestoen, bruger du så stilken fra din basilikum?
    Mvh. Charlotte

Leave a Reply