Fransk kyllingeret med svampe

februar 6, 2017  |  kost  |  ,

et skridt ad gangen fransk kyllingeret med svampe

Fransk kyllingeret – 2 personer

2 kyllingelår
Olivenolie

3 skalotteløg
2 fed hvidløg
Smør

300 ml hønsefond
100 ml tør hvidvin
1 dl fløde
250 g svampe (jeg brugte champignon og kantareller)
1 spsk dijonsennep
2 tsk grovkornet sennep
Saften fra ½ citron
2 friske estragonkviste

et skridt ad gangen fransk kyllingeret med svampe 2

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

2. Brun kyllingelårene i lidt olie i en varm pande. Kom dem over i et fad og lad dem stege i ovnen indtil de er gennemstegte (ca. 20 minutter).

3. Pil løg og hvidløg og skær dem i skiver.

4. Kom lidt smør i en gryde og steg løg og hvidløg blødt deri.

5. Tilsæt fond og vin, skru op for varmen og lad reducere ved høj varme i 10-15 minutter. Tilsæt fløden og lad koge i yderligere 3 minutter.

6. Skær svampene i skiver og steg dem i lidt smør i den pande du stegt kyllingen i. Lad svampene blive bløde og brune før du tilsætter sennep, citronsaft og estragon. Steg i yderligere et par minutter.

7. Kom den reducerede fond i panden med svampen og lad koge sammen i et par minutter og hæld saucen over kyllingen.

8. Servér med fx ovnbagte kartofler, kartoffelmos eller polenta.

et skridt ad gangen fransk kyllingeret med svampe 3


Leave a Reply