Havtornsyltetøj

oktober 14, 2016  |  kost  |  , , ,

havtornsyltetøj et skridt ad gangen

Hjemmelavet syltetøj er ualmindeligt nemt at lave. Det tager kun kort tid og smagen er så meget mere ægte og intensiv når du bruger kvalitetsråvarer og ikke mindst når du selv kan afgøre hvor meget sukker du vil ha i. Denne havtornsyltetøj er sød, men den har også et snert af surhed og en smag af jul.

Du skal bruge:

225 g frosne havtorn
2 spsk. vand
½ dl sukker
⅔ dl syltesukker

Skal fra ½ appelsin
1 kanelstang
2 stjerneanis

1. Kom frosne bær og 2 spsk. vand i en gryde og lad bærrene tø på svag varme, det tager kun et par minutter
2. Tilsæt kanelstangen og stjerneanisen og lad koge i ca. 5 minutter på svag varme.
3. Rør i sukret lidt ad gangen, tilsæt revet citronskal og kog i yderligere et par minutter
4. Fjern kanelstangen og stjerneanisen og kom syltetøjet i et rent glas
5. Opbevar syltetøjet i køleskabet

havtornsyltetøj et skridt ad gangen

havtornsyltetøj et skridt ad gangen

havtornsyltetøj et skridt ad gangen

Pst. Havtorn kan du købe på frost online fra Coop – og de økologiske havtorn får du i Irma fra Mangihill.


No Comments


Trackbacks

  1. 6 nordiske favoritter - et skridt ad gangen | et skridt ad gangen
  2. 5 nordiske favoritter - et skridt ad gangen | et skridt ad gangen

Leave a Reply