Krydrede dadelkugler

maj 9, 2016  |  kost  |  ,

dadelkugler

Min go-to opskrift på dadelkugler er en af Umahros utallige lækre opskrifter, fra bogen Slip slikket. Om det er noget den mand kan, så er det at få maksimalt med smag frem i maden. Jeg varierer opskriften alt efter hvad jeg lige har hjemme, kan være jeg kommer nogle valnødder eller hasselnødder hvis jeg ikke lige har 6 dl mandler stående. Men orginalopskriften er et hit hver gang.

Du skal bruge:

6 dl mandler
6 dl udstenede dadler
1 tsk kanel
¼-½ tsk vaniljepulver
¼ tsk stødte nelliker
¼tsk stødt kardemomme
¼ tsk sort peber
1 økologisk appelsin (saft og skræl)
4-5 spsk rent kakaopulver

1. Kom alle ingredienserne (undtaget appelsin og kakao) i en foodprocessor og kør dem i et par minutter, indtil du har en meget fin sammenhængende masse.
2. Tilsæt appelsinsaften og -skrællen og kør indtil massen samlet sig.
3. Tril massen til små kugler og tril dem i kakaopulver. Jeg finder det nemmest at komme kakaopulveret og dadelkuglerne i en skål og vende og dreje skålen indtil dadelkuglerne er godt dækket i kakao.

Dadelkuglerne holder sig i køleskabet i op til 30 dage, hvis du altså ikke spiser dem alle på én gang 😉

dadelkugler


No Comments


Trackbacks

  1. Basilikumpesto  - et skridt ad gangen | et skridt ad gangen

Leave a Reply