Pavlova – en opskrift og en opvågning

januar 27, 2017  |  kost  |  ,

Forleden serverede jeg pavlova til dessert når min gode veninde var på besøg i min nye lejlighed. Der er intet nyt over min lejlighed, jeg har boet her i 3 år nu – men alligevel er alt nyt. Jeg har haft brug for at skabe forandring i mine omgivelser og det har lykkes mig at skabe nogle varme og rare omgivelser for mig. Jeg har undervurderet værdien af netop det.

I løbet af de seneste par år (jeg skrev lidt om det for 2 år siden i en 30 day minimalism challenge) har jeg givet slip på mange ting, både tanker men bestemt også en masse ting – stuff – junk – ja, ting. Min indre hoarder giver mig modstand når jeg stræber efter en lidt mere minimalistisk levevej, men på en (måske indlysende) måde giver det mig mere plads når jeg ikke er omringet af ting og sager hele tiden.

Nåh men tilbage til den pavlova… Det er en sikker vinder hver gang. Smuk, lækker og såå nem at lave.

et_skridt_ad_gangen pavlova pskrift_1

Til pavlova skal du bruge:

70 g æggehvider (ca. 3 æg)
125 g sukker
Lidt fint salt
½ tsk hvidvinseddike

Topping:

1½ dl Piskefløde
¼ tsk vaniljepulver
Friske bær
Mørk chokolade
Mynteblade

1. Sæt ovnen på 120 grader varmluft.
2. Kom æggehvider og salt i en ren skål (der må ikke være rester af fedtstof i skålen, hvis der er det får bliver det svært at få den marengsmasse stiv) og pisk dem skummende.
3. Tilsæt sukkeret, lidt ad gangen og pisk det hele til en hvid, stiv og blank masse.
4. Tilsæt hvidvinseddiken og vend den forsigtigt i marengsmassen.
5 Fordel massen i 4 cirkler på papirklædt bageplade.
6. Bag dine marengs i ca 75-80 minutter.
7. Lad bundene køle af under tiden du pisker fløden tilsat lidt vaniljepulver.
8. Top de 4 marengs med let pisket fløde, friske bær, mynteblade og fint skåret mørk chokolade.

et_skridt_ad_gangen pavlova opskrift


1 Comment


  1. Det er ekstremt vigtigt med rolige omgivelser!

Leave a Reply