Sådan vasker du din yogamåtte 

november 9, 2015  |  træning  |  ,

Yogamåtter, håndklæder og andet udstyr skal jævnligt vaskes for at ikke være alt for blive til bakteriebomber du hviler dit ansigt på under din yogatime. Personligt både hovedrengør jeg tingene og så tørrer jeg af dem fra gang til gang.

Mit yogahåndklæde vasker i maskinen på 30 grader cirka en gang om ugen. Håndklædet er lavet til maskinvask og tager ikke skade af det.  Håndklædet er også det som bliver mest beskidt, primært svedigt, og trænger dermed til at vaskes oftest. Dyrker jeg yoga i fitnesscentret har jeg mit yogahåndklæde med som jeg lægger over en af deres yogamåtter – har jeg gjort det, så vaskes det efter brug da der er mange flere bakterier på sådan en dele-fitnesscenter-yogamåtte end på min egen.

et-skridt-ad-gangen-sådan-vasker-du-din-yoga-måtte

Selve yogamåtten får en grundrengøring efter 2-3 måneder. Jeg tager måtten med ud på badeværelset, skyller den af med vand, sprayer over et mildt rengøringsmiddel og vasker den med en microfiberklud. Jeg skyller den af igen och lader den hænge til tørre.

Hvis jeg haft måtten med fremmende lokaler (læs: ikke min stuegulv) eller bare brugt den uden håndklæde så sprøjter jeg den ned med et mix af eddike og vand og tørker den af.

Mine bloks de tørres af ca en gang om ugen med vand-eddike og en klud. Og min yogastrap vasker jeg i maskinen i en vaskepose.

et-skridt-ad-gangen-sådan-vasker-du-din-yogamåtte

Hvordan plejer og vedligeholder du dit yogaudstyr?


1 Comment


  1. Jag tvättar alltså min matta i maskinen – shhhhh! Vet att det inte är så bra, men tycker inte den blir ren nog annars.

Leave a Reply